Lečenje i sanitetski prevoz do Slankamen banje

Sanitetski prevoz do Slankamen banje Safe Medic

Slankamen banja se nalazi na desnoj obali Dunava, na istočnim padinama Fruške Gore, u jugoistočnom Sremu, na nadmorskoj visini od 80 metara. Istorija ovog mesta seže unazad u rimsko doba, gde su pronađeni žrtvenici Boga i tragovi rimskih termi.

Stari Slankamen je dobio status grada 1404. godine, a tu se nalazi i stara pravoslavna crkva koju je podigao despot Vuk Grgurević, poznat kao Zmaj Ognjeni. Ovo mesto je takođe spomenuto u zapisima Vuka Stefanovića Karadžića.

Banja Stari Slankamen je specijalizovana za lečenje neuroloških oboljenja i postreumatskih stanja. U Specijalnoj bolnici za neurološka oboljenja i postreumatska stanja "Dr Borivoje Gnjatić", koristi se mineralna voda sa temperaturom od 18,4°C, koja je slano-jodnog natrijumskog tipa i nije namenjena za oralnu upotrebu.

Lekovita voda u Slankamen banji sadrži natrijum-hlorid, jod, magnezijum, kalcijum, stroncijum i barijum. Terapije koje se primenjuju u ovoj banji obuhvataju hidroterapiju, kineziterapiju, elektroterapiju i radnu terapiju.

Slankamen banja je posebno pogodna za lečenje oboljenja centralnog i perifernog nervnog sistema, lokomotornog sistema nakon povreda ili operacija, reumatizma i ginekoloških bolesti.


Sanitetski prevoz pacijenata Safe Medic pruža profesionalne usluge osobama kojima je neophodan brz i kvalitetan transport do Slankamen banje uz po potrebi i adekvatna lekarska pomoć. Prevoz bolesnika Safe Medic obezbeđuje siguran sanitetski prevoz do svih banjskih lečilišta u zemlji i inostranstvu, najsavremenijim sanitetskim vozilom.

Nas ne morate da čekate – od trenutka kada nas pozovete, mi smo već spremni i opremljeni, i polazimo do vašeg doma ili drugog mesta sa koga započinjete svoje putovanje. Bez obzira na vremenske uslove, tj. da li je zimsko doba godine i kolovozi su zaleđeni, ili su tropske letnje temperature – sa nama ćete biti zbrinuti na najbolji mogući način; vozila su klimatizovana, tako da će put biti prijatan, a medicinsko osoblje je spremno u svakom trenutku da vam izmeri pritisak, šećer, pruži terapiju koju koristite...

Copyright © 2024, Safe Medic. Developed by Animat studio.