Transport pacijenata

Zdrav čovek ima stotinu želja, a bolestan samo jednu – da ozdravi. Ovo je narodna izreka ili poslovica koju svi znamo, ali uistinu prihvatimo njeno značenje onda kada se razbolimo, ili kada je zdravlje ugroženo nekoj nama bliskoj i dragoj osobi.

Osoba bez zdravstvenih problema u mogućnosti je da ode na drugi kraj sveta, dok čovek sa polomljenom nogom, teško može da stigne čak i do obližnje bolnice, i za prevoz su mu potrebni posebni uslovi. Isti je slučaj i sa veoma starim i iznemoglim licima, operisanim bolesnicima i rekonvalescentima, teško pokretnim ili nepokretnim pacijentima...

Ugroženo zdravlje predstavlja tešku životnu situaciju, kako za obolelog, tako i za članove njegove porodice. U tim slučajevima, potrebno je pružiti dve vrste pomoći i podrške:

  • stručnu, medicinsku pomoć u smislu transporta pacijenata;
  • emocionalnu podršku.

U kriznim trenucima, neophodno je da imamo na koga da se oslonimo i da ne brinemo; potreban nam je neko ko je smiren, priseban, iskusan u svom poslu i ko će nam reći, mnogo više kao čovek, a manje kao stručno lice – da će sve biti u redu.

U našem poslu, pre svega, trudimo se da se ponašamo po najvišim pravilima struke, jer radimo sa ljudima kojima je ugroženo zdravlje a ponekad i život usled teže bolesti. Od trenutka kada primimo vaš poziv, u mogućnosti smo da se u najkraćem vremenskom roku organizujemo (obično krećemo momentalno, i do lokacije u Beogradu stižemo za oko sat vremena). To govori da smo u pripravnosti 24 časa dnevno, i da nam se možete obratiti u pola noći, u vreme praznika, vikendom, jednostavno – BILO KADA.

Jer – bolest i nevolja ne biraju kada će se desiti, pa tako ni ekipa SAFE MEDIC-a ne gubi ni jedan trenutak, apsolutno svesna činjenice da često sekunde odlučuju da li će život biti spašen.

U takvim, izuzetno teškim trenucima, porodica obolelog je pod velikim stresom i u strahu za zdravlje drage osobe, stoga puno znači kada vide da im je na prag kuće došla ekipa koja je spremna, obučena, odgovorna i sposobna; uviđaju da prepuštaju zdravlje a neretko i život u ruke ljudi koji su već spasili mnogo pacijenata, tako što su ih bezbedno i sigurno transportovali do nadležne zdravstvene ustanove.

Transport pacijenata – iskustva

Najveća EMOCIONALNA PODRŠKA je kada pacijent i njegova porodica osete da su SIGURNI, tj. da su odabrali stručan tim da obavi zahtevan zadatak. Ljudska toplina i brižnost, uz medicinsko znanje, aparate i opremu, te vozilo koje je maksimalno udobno, komforno i klimatizovano – pružaju osećaj opuštenosti u teškim trenucima čineći ih podnošljivim.

Samo saznanje da se NE GUBI VREME, koje je neretko ključni faktor, uliva nadu i veru, a takođe i svest o tome da nijedan grad ni država NISU DALEKO, odnosno, da se do njiih može stići onda kada treba. U sanitetskom vozilu se nalazi anestetičar, ili lekar urgentne medicine, ukoliko je pacijent vitalno ugrožen.

Prioritet sanitetskog transporta pacijenata je u tome da se preduprede sve moguće poteškoće i da se obezbede svi potrebni lekovi, kao i odgovarajuća oprema koja bi mogla da bude neophodna.

Kada se spremamo da krenemo po pacijenta, unapred pravimo maršrutu kojom će se kretati vozilo, u smislu pristupačnosti terena, kao i izbegavanja saobraćajne gužve i mogućih zakrčenja, a sve u cilju uštede vremena. Od vas se trudimo da sakupimo što više podataka o trenutnom stanju pacijenta, kako bismo uslugu prevoza obavili na najsigurniji način.

Ono što uliva posebnu sigurnost našim klijentima i pacijentima, to je saznanje da smo mi već mnogo puta bili u takvim situacijama, i da vaš problem za nas nije nov; nama je to posao, kao profesionalcima i kao ljudima, pre svega, da radimo u službi vašeg zdravlja i blagostanja; mi smo samo prva stanica ka vašem putu lečenja i boljitka. To što ćemo vam ostati u pozitivnom sećanju u nemilim trenucima, nama daje podsticaj i još veći motiv da sve svoje snage i u budućnosti usmerimo na to da budemo još efikasniji, a vi sa nama, još sigurniji.

Copyright © 2024, Safe Medic. Developed by Animat studio.